xarxanet.org

L’associació Músics per la Pau i la Integració rebrà una Medalla d’Honor de Barcelona 2017 pel projecte VOZES que des de fa anys treballa pel canvi social a través de la música. Parlem del projecte amb la directora gerent, Susana Serrano.

Què és el projecte VOZES?

VOZES és un projecte músic-social que treballa per apropar la música i l’art a segments de població amb dificultat d’accés a la cultura, a través de la formació i cessió d’instruments gratuïts als beneficiaris.

Quina metodologia empreu? I quines formacions oferiu?

Es treballa des de l’aprenentatge col·lectiu. Els infants i adolescents accedeixen a través de qualsevol dels 14 Espais VOZES on es realitzen activitats musicals diverses, i un cop aquí l’infant o adolescent podrà accedir a la formació d’un instrument que escollirà, sempre que sigui possible, i formar part d’una de les tres orquestres simfòniques, batucada, orquestra de guitarres o corals VOZES.

Quants infants i joves formen part del projecte?

Actualment a Barcelona, entre els districtes de Nou Barris, Sant Martí i Sant Andreu, formem a més de 500 infants i adolescents.

De quina manera ajuda l’educació musical a un infant o jove a integrar-se a la societat?

La música és una eina d’integració amb alt poder de transformació social. Ens permet formar a través del treball en valors com la disciplina, la responsabilitat, el compromís, la solidaritat…

La música ens ajuda a formar-nos i a formar a nivell integral, és transversal i pensem que necessària per ajudar-nos a créixer.

Quina relació té VOZES amb el teixit associatiu dels barris on treballa?

Els diferents Espais VOZES estan ubicats en escoles públiques, instituts, associacions de veïns, centres cívics… que pertanyen a un barri, i que estan a un districte. Treballem per potenciar el sentiment de pertinència al barri on pertanyen, al mateix vincular VOZES al teixit associatiu amb la participació de les formacions artístiques a festes de barri, d’associacions de comerciants, associacions de veïns, entitats, districtes…

Quins altres projectes teniu a l’associació Músics per la Pau i la Integració?

VOZES és el projecte principal, però com a entitat compromesa, solidària i molt dinàmica, tenim en marxa d’altres projectes com:

  • Training Orquestral: organitzem anualment, durant tot el mes de juliol de dilluns a dissabtes els infants i adolescents que formen part de les diferents Orquestres de VOZES treballen en la preparació
  • Esplai Musical: Esplai ofert en els mesos de juny i juliol on es treballa en la sensibilització musical des d’un vessant lúdic, orientat a infants i adolescents a partir de 4 anys i fins a 16.
  • Projecte solidari de VOZES amb l’Orquestra Rojava a Síria.
  • Orquestra de Cámara Iberoamericana

Anar a article original

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu